Καλωσήρθατε στον κόσμο του GIM brand!

Καλωσήρθατε στον κόσμο του GIM brand!

MENU
16.12.2013

Πόσο αλλάζουν οι κόρες τους μπαμπάδες;

Πολύ, όπως μας διαβεβαιώνει πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με την οποία η γέννηση ενός κοριτσιού βοηθάει τους μπαμπάδες να γίνουν πιο γενναιόδωροι πιο φιλεύσπλαχνοι αλλά και πιο δοτικοί!

Τρεις κοινωνιολόγοι οι Michael Dahl, Cristian Dezso και David Gaddis Ross, πραγματοποίησαν μια έρευνα σχετικά με την αντρική γενναιοδωρία. Η έρευνα 10 χρόνια και   πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 10.0000 επιχειρήσεις στην Δανία, σε ένα ευρύ φάσμα των ανδρών, από ανώτατα στελέχη, έως και απλούς μισθωτούς.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας οι άντρες επιχειρηματίες όταν έγιναν μπαμπάδες αγοριών πάγωσαν μισθούς και αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε αύξηση στους εργαζόμενους. Σε κάποιες μάλιστα εταιρείες οι εργαζόμενοι υπέστησαν και μειώσεις. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτό συμβαίνει γιατί αισθάνθηκαν ότι τώρα είναι πλέον υποχρεωμένοι να προστατεύσουν τους πόρους της εταιρείας τους λόγω των αυξημένων αναγκών της οικογένειας.

Αντίθετα οι μπαμπάδες που απέκτησαν κόρη όχι μόνο δεν πείραξαν τους μισθούς των εργαζομένων αλλά σε κάποιες εταιρείες προχώρησαν σε αυξήσεις. Αυτά τα στοιχεία οδήγησαν τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι οι κόρες «μαλακώνουν» τους μπαμπάδες και τους κάνουν πιο ήπιους και με περισσότερη κατανόηση.

Πηγή: https://www.imommy.gr/2013/12/16/poso-allazoyn-oi-kores-toys-mpampades/

Περισσότερα Άρθρα

+210 4832684