Καλωσήρθατε στον κόσμο του GIM!

Καλωσήρθατε στον κόσμο του GIM!

MENU
30.09.2022

Εκπαιδευτικά apps για παιδιά: Παιχνίδι και γνώση στο κινητό σας!

Όλοι οι γονείς νιώθουμε ενοχικά όταν επιτρέπουμε στα παιδιά μας να παίζουν με το κινητό ή το tablet μας. Νιώθουμε ότι δεν προάγουμε τη φαντασία και τις ικανότητές τους αφήνοντάς τα να μένουν με τις ώρες κολλημένα μπροστά σε μια οθόνη, παίζοντας παιχνίδια ανούσια. Δεν χρειάζεται, όμως, να είναι έτσι. Δείτε πόσα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά παιχνίδια μπορείτε να “κατεβάσετε” στο κινητό σας για τα παιδιά.
Υπάρχουν εφαρμογές που θα σας απαλλάξουν από τις τύψεις, απασχολώντας δημιουργικά το παιδί σας. Μια σειρά δωρεάν ή μικρού κόστους εφαρμογών, για Android, iPad ή iPhone διατίθενται στην αγορά και υπόσχονται όχι μόνο ψυχαγωγία, αλλά και εκπαίδευση για τους λιλιπούτιους χρήστες. Eπιπλέον, διατίθενται στα ελληνικά.

Άλφα Βήτα
Η εφαρμογή αυτή θα μάθει στους μικρούς χρήστες, εύκολα και διασκεδαστικά, το αλφάβητο, τους αριθμούς και τα χρώματα.
Κόστος: 1,79 ευρώ για iPhone και iPad.
Ηλικίες: από 4 ετών.

Παίζω και Μαθαίνω – για Νήπια
Το «Παίζω και Μαθαίνω- για Νήπια», προορίζεται για παιδιά προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας. Το παιχνίδι χωρίζεται σε 2 μέρη. Στο πρώτο μέρος το παιδί μαθαίνει τα γράμματα, τα χρώματα και τα ζωάκια, ενώ στο δεύτερο μέρος παίζει μαζί τους μαντεύοντας το γράμμα, το χρώμα ή το ζωάκι που ακούει από τον εκφωνητή.
Κόστος: Διατίθεται δωρεάν, για Android.
Ηλικίες: από 3 ετών.

Pepi Bath
Tα παιδιά θα μάθουν τα πάντα για την υγιεινή διασκεδάζοντας. Διαλέγουν ένα αγόρι ή ένα κορίτσι και τα βοηθούν να πλύνουν τα ρούχα τους, να κάνουν μπάνιο, να βουρτσίσουν τα δόντια τους και να πάνε στην τουαλέτα.
Κόστος: 1,59 ευρώ για Android.
Ηλικίες: από 2 ετών.

Τρέξε Μάρκο!
Ο ήρωάς μας, πρέπει να αντιμετωπίσει μια σειρά από γρίφους, χρησιμοποιώντας μια απλουστευμένη γλώσσα προγραμματισμού. Η εφαρμογή αυτή, με διασκεδαστικά εκπαιδευτικά εργαλεία, εισάγει το παιδί στην ψηφιακή εποχή και τα εξοικειώνει εύκολα κι απλά με τις περίπλοκες έννοιες της επιστήμης της Πληροφορικής.
Κόστος: Διατίθεται δωρεάν για iPad και Android.
Ηλικίες: 6-12 ετών.

Thinkrolls
Το Thinkrolls είναι μια ολοκαίνουρια ελληνική παιδική εφαρμογή. Είναι ένα παιχνίδι λογικής, στο οποίο το παιδί οδηγεί τους χαρακτήρες μέσα από μια σειρά λαβυρίνθων. Παίζοντας, το παιδί πρέπει να επιστρατεύσει τη λογική, την παρατηρητικότητα και τη μνήμη του. Ταυτόχρονα, εξοικειώνεται με τις φυσικές έννοιες της ταχύτητας, της βαρύτητας και της θερμότητας. Η εφαρμογή γνωρίζει πρωτοφανή επιτυχία έχοντας καταλάβει την 3η θέση στο Αμερικάνικο App Store στην κατηγορία Kids.
Κόστος: 2,99 ευρώ για iPhone και iPad.
Ηλικίες: 3-8 ετών.

Ο Λαγός και η Χελώνα
Η εφαρμογή αυτή συνδυάζει το ηλεκτρονικό βιβλίο με τα κλασικά παιχνίδια της μνήμης και του παζλ. Το παιδί, μέσω αυτής, έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους διδακτικούς και διαχρονικούς Μύθους τους Αισώπου.
Κόστος: 2,69 ευρώ για iPhone και iPad.
Ηλικίες: από 3 ετών.

Τα παιδία παίζει
Η εφαρμογή αυτή απευθύνεται σε παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού και περιέχει δραστηριότητες μάθησης (ορθογραφίας, πράξεων κ.α.) αλλά και διασκέδασης (παιχνίδια μνήμης, ήχοι ζώων κ.α.)
Κόστος: Διατίθεται δωρεάν για Android.
Ηλικίες: από 6 ετών.

First Greek Words with Phonics
H εφαρμογή απευθύνεται σε παιδιά που μαθαίνουν τα γράμματα και τις λέξεις. Διατίθεται επίσης στα Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά, στην περίπτωση που θέλετε να εισάγετε το παιδί σε μια ξένη γλώσσα.
Κόστος: 1,99 ευρώ για iPhone και iPad.
Ηλικίες: από 4 ετών.

πηγή: mama365.gr

 

Περισσότερα Άρθρα

+210 4832684