Καλωσήρθατε στον κόσμο του GIM brand!

Καλωσήρθατε στον κόσμο του GIM brand!

MENU
29.09.2022

7 ερωτήσεις ασφαλείας πριν την ποδηλατάδα

7 ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε θετικά πριν βγείτε για βόλτα με το ποδήλατο

Είναι το αγαπημένο του «όχημα» και αν μπορούσε θα όργωνε όλους τους δρόμους μαζί του. Ο λόγος για το ποδήλατο που «ταξιδεύει» το παιδί σας σε μικρές ή μεγάλες περιπέτειες, σε μοναχικές βόλτες ή σε παρεΐστικες διαδρομές. Για να βεβαιωθείτε ότι οι ποδηλατάδες του είναι ασφαλείς, δώστε του τις κατάλληλες οδηγίες, ειδικά αν κυκλοφορεί στο δρόμο και εξοπλίστε το με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Έτσι μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι θα διασκεδάζει και θα ασκείται με ασφάλεια.

Ακολουθούν 7 ερωτήσεις ασφαλείας. Όλες πρέπει να απαντηθούν με «ναι»!

Φοράει κράνος; Το κράνος είναι το πιο αναγκαίο αξεσουάρ για τις βόλτες με το ποδήλατο. Για να του προσφέρει τη μέγιστη ασφάλεια είναι σημαντικό να εφαρμόζει σωστά στο κεφάλι του. Για να το διαπιστώσετε αυτό ελέγξτε ότι χωρούν τα δύο δάχτυλα του χεριού σας ανάμεσα στην άκρη του κράνους και τα φρύδια του, ότι οι ιμάντες σχηματίζουν ένα Υ κάτω από τα αυτιά του και ότι μπορεί άνετα να ανοίξει το στόμα του καθώς το φοράει.

Έχει επιλέξει τα κατάλληλα ρούχα;Εκτός από το κράνος, φροντίστε να μην φοράει μακριά παντελόνια, που μπορούν να πιαστούν στο πετάλι ή την αλυσίδα του ποδηλάτου και να αποφεύγει τα πέδιλα ή γενικά τα ανοικτά παπούτσια γιατί δεν το βοηθούν να κάνει πετάλι σωστά και να ελέγχει την κίνησή του. Τα ιδανικά παπούτσια είναι τα αθλητικά.

Προσέχει τα σημεία από όπου περνάει; Αν δεν προσέξει τις πέτρες, την άμμο, τα βρεγμένα φύλλα ή τις λακκούβες στο δρόμο του δεν είναι τόσο δύσκολο να χάσει την ισορροπία του. Επισημάνετέ του ότι πρέπει να μειώνει ταχύτητα σε τέτοια σημεία ή προσπαθήστε να τα αποφύγετε εντελώς.

Γνωρίζει τα σήματα οδικής κυκλοφορίας; Όταν το παιδί σας είναι έτοιμο να κάνει ποδήλατο στο δρόμο βεβαιωθείτε ότι γνωρίζει τα βασικά σήματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, σταματάει στα φανάρια και είναι πολύ προσεκτικό με τα οχήματα.

Γνωρίζει τα σινιάλα του ποδηλάτη; Ποδήλατο στο δρόμο σημαίνει πως πρέπει να γνωρίζει τα σινιάλα που χρησιμοποιούν μεταξύ τους οι ποδηλάτες, όπως το σήκωμα του αντίστοιχου χεριού όταν θέλει να στρίψει δεξιά ή αριστερά.

Μπαίνει στη «σειρά»; Υπενθυμίστε στο παιδί σας πως όταν κάνει ποδήλατο με φίλους είναι προτιμότερο να βρίσκεται ο ένας πίσω από τον άλλον σε μια σειρά και όχι δίπλα – δίπλα γιατί έτσι είναι πιθανό να συγκρουστούν πλάγια τα δύο ποδήλατα και κάποιο παιδί να χάσει την ισορροπία του.

Είναι όλα έτοιμα πριν τη βόλτα; Πριν βγει να κατακτήσει τους δρόμους ελέγξτε μαζί αν είναι φουσκωμένες οι ρόδες, αν τα φρένα πιάνουν καλά και φροντίστε μια στο τόσο να λαδώνετε την αλυσίδα.

 

Πηγή: http://mikroimegaloi.gr/content/7-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B4%CE%B1

 

Περισσότερα Άρθρα

+210 4832684